Mentale gezondheid en psoriasis

Het is aangetoond dat mensen met psoriasis meer kans hebben op een depressie. Het is belangrijk dit te bespreken met jouw arts zodat deze je kan ondersteunen als je je depressief voelt. Het is belangrijk dat jouw depressie wordt behandeld, omdat het kan helpen voorkomen dat jouw psoriasis erger wordt.

De impact van psoriasis op jouw relatie

De impact van psoriasis op relaties

Een zichtbare aandoening als psoriasis kan een behoorlijke impact hebben op jouw zelfvertrouwen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om nieuwe mensen of een potentiële romantische partner te ontmoeten.

Zoek hulp bij bijvoorbeeld patiëntengroepen om te praten over hoe je je voelt. Het is belangrijk dat je met jouw vrienden en familie praat over hoe je je ook voelt, het kan ook helpen om hen bijvoorbeeld patiënten informatie te laten lezen.

Het starten van een nieuwe relatie kan lastig zijn, maar als je eerlijk bent tegen je nieuwe partner over psoriasis, zal hij of zij in staat zijn te begrijpen hoe het je beïnvloedt. Als je partner gevoelens voor je heeft, zou je psoriasis voor hem of haar niet belangrijk moeten zijn.