Mentale gezondheid

Snelle tips om je humeur te verbeteren

Ga aan de slag!

Ja, de gedachte aan lichaamsbeweging is op dit moment misschien meer 'bah' dan 'ja', maar lichaamsbeweging is een van de beste dingen die je kunt doen om zowel je symptomen als je mentale welzijn te verbeteren. Probeer elke dag een lichamelijke activiteit te doen, of het nu een korte wandeling is of een yogales - elk klein beetje helpt.

Een goede nachtrust

Het kan moeilijk zijn om te slapen met inflammatoire artritis. Dit kan het gevolg zijn van pijn of zorgen over je toestand. Een gebrek aan slaap kan je pijn zelfs verergeren. Probeer vast te houden aan een rustige routine met regelmaat. Schakel je mobiele telefoon, computer en tv uit. Een comfortabele temperatuur helpt bij het goed in te slapen. Vraag je huisarts om advies als het niet werkt.

Ga naar buiten

Frisse lucht en een beetje regen doet nooit iemand pijn ... toch? Een korte wandeling kan wonderen doen om je humeur te verbeteren.


Meditiation

Mindfulness en positief denken

Om stress te verminderen en kalmte te bevorderen, wat je kan helpen met het beheersen van je pijn, kun je mindfulness oefeningen proberen. Sommige mensen vinden het prettig om te mediteren en elke dag een positieve mantra te herhalen. Er is veel informatie hierover online beschikbaar om je op weg te helpen of je kunt je huisarts of verpleegkundige om wat tips vragen.

Blijf verbonden

Het is belangrijk om in contact te blijven met je vrienden, familie en gemeenschap. Op sommige dagen kan dit moeilijk aanvoelen als je pijn hebt en misschien voel je je niet sociaal. Maar je verbonden voelen met andere mensen kan je emotionele gezondheid en welzijn een boost geven.

Praat erover

Een van de moeilijkste dingen kan zijn om hulp te vragen. Maar als je meer slechte dagen hebt dan goede dagen, is het erg belangrijk om met iemand te praten. Er is veel hulp beschikbaar, praat met je huisarts of verpleegkundige.