Patiëntenverenigingen

De volgende organisaties kunnen mogelijk aanvullend advies en informatie geven om je te ondersteunen. Ze bieden middelen en informatie voor mensen met een inflammatoire reumatische aandoening, maar ook voor hun vrienden en familie.

ReumaZorg Nederland

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is opgericht door een aantal vertegenwoordigers van lokale reumapatiëntenverenigingen, zijnde zelf ook reumapatiënten. Zij vonden het belangrijk, dat er een onafhankelijke patiëntenorganisatie voor mensen met reuma actief zou zijn. Centraal bij alles wat zij doen, staat de vraag: ‘Wat vinden mensen met reuma belangrijk?’. Wat kunnen zij, als patiëntenorganisatie, voor u betekenen op de werkvloer, op school of thuis? Dat doen zij met en vóór iedereen. Zij komen op voor de beste zorg voor reumapatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit nodig heeft.

Website: ReumaZorg Nederland

Stichting Axiala SpA

Stichting Axiala SpA is een organisactie die actief is voor mensen met Axiala SpA. Het team bestaat uit ervaringsdeskundigen en hun doel is om mensen goed te informeren over het leven met deze ziekte.

Website:: Stg AxSpA

Youth-R-Well

Stichting Youth-R-Well.com biedt een platform waar jongeren met reuma zich in kunnen herkennen en met elkaar in contact kunnen komen. Dit wordt gedaan door informatie te geven, maar ook door het organiseren van zowel online als offline activiteiten wil Youth-R-Well.com laten zien hoe je positief kunt blijven. Daarnaast wil de stichting jongeren met reuma onder de aandacht brengen in Nederland, zodat jongeren zich meer begrepen voelen en meer begrip krijgen in de samenleving.

Website: youth-r-well.com

Psoriasispatiënten Nederland is in 2018 ontstaan door het samengaan van de Psoriasis Vereniging Nederland, de Psoriasis Federatie Nederland en Vereniging Psorinovo. Door de bundeling van krachten behartigen zij optimaal op elk gebied de belangen van de psoriasispatiënt in Nederland. Het bestaansrecht van de vereniging wordt ontleend aan de meer dan 300.000 patiënten met milde tot ernstige psoriasis en/of artritis psoriatica in ons land. Ze geven niet alleen voorlichting over deze chronische aandoeningen. Ze staan ook nauw in contact met zorgverleners, wetenschap, farmacie en overheid. Hoewel de buitenwereld dat vaak amper merkt, is de impact op het welzijn van patiënten met psoriasis en/of artritis psoriatica enorm. Hun doelstelling is voor iedereen die door deze lastige aandoening getroffen wordt het leven zo dragelijk mogelijk te maken.

Website: Psoriasispatiënten Nederland