Klassieke behandelingen (csDMARD's)

consultation

Behandelingen voor inflammatoire artritis zijn afgestemd op de specifieke ziekte, de symptomen en de ernst ervan. Momenteel is er geen genezing mogelijk voor inflammatoire reumatische aandoeningen, en zijn behandelingen er op gericht om symptomen te verminderen.

De behandeling omvat in de meeste gevallen een combinatie van beweging, fysiotherapie en medicatie.

Klassieke behandelingen (csDMARD's)

Patient with tablet

Pijnstillers verminderen pijn en worden vaak naast andere medicijnen gebruikt.

Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's ) Deze kunnen zowel zwelling (ontsteking) in je gewrichten als pijn helpen verlichten. Ze worden vaak naast andere medicijnen gebruikt. Zoals alle medicijnen kunnen NSAID's bijwerkingen hebben. Je arts zal veiligheidsmaatregelen nemen om het risico hierop te verkleinen, zoals het voorschrijven van de laagst mogelijke dosis om je symptomen onder controle te houden.

Ziekte modificerende anti-reumatische geneesmiddelen (DMARD's) Dit zijn medicijnen die werken door de onderliggende oorzaken van de overmatige ontsteking in je gewrichten aan te pakken. Ze kunnen pijn, stijfheid en zwelling verminderen bij mensen met symptomen in gebieden zoals de heupen, knieën, enkels of polsen. Het kan enkele weken of maanden duren voordat een DMARD werkt, dus het is belangrijk om de medicatie te blijven innemen, zelfs als het in eerste instantie niet lijkt te werken.

Corticosteroïden Deze houden ontstekingen onder controle, maar kunnen bij langdurig gebruik bijwerkingen veroorzaken. Ze kunnen in de spier worden geïnjecteerd of in tabletvorm worden ingenomen. Hoewel ze nuttig kunnen zijn voor pijn en ontsteking in gewrichten zoals je knieën, enkels en voeten, worden ze niet gebruikt voor rugpijn.